Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 28 сентября 2014, 09:55
1838
1

Игор ЙОВИЧЕВИЧ: «Мы еще живы, есть второй тайм»

Главный тренер «Карпат» поделился впечатлениями о встрече с «Динамо» в Кубке Украины (0:1)

| Обновлено 28 сентября 2014, 09:55
1838
1
Игор ЙОВИЧЕВИЧ: «Мы еще живы, есть второй тайм»

– Не хочу шукати причину поразки, але скажу, що ми програвали в швидкості, в агресивності. На відміну від «Динамо», після підбору м’яча, ми програвали центр поля. У суперника була кількісна перевага, більше атак, маю на увазі перший тайм. Дуже цікаво «Динамо» грало через лівий фланг, створюючи кількісну перевагу проти Мірошніченка та когось з наших опорників. Дуже активно відіграли Макаренко та Баланда. Їхні рухи створювали для нас труднощі, змушували наших центральних захисників страхувати фланги. Довелося вносити корективи, зокрема, забрати одного опорного хавбка, щоб створити попереду вже нашу кількісну перевагу, щоб у нас було 3 на 2. За рахунок швидкого руху м’яча ми забрали ініціативу, зрештою, «Динамо» саме нам її віддало. Але ми змусили суперника не контролювати м’яча дуже спокійно. Знали, що проти «Динамо» у нас не буде багато моментів, але щось та й з’явиться, тож ми мали бодай один гол забити. Натомість суперник вже у своїй першій атаці забив нам. У цьому різниця між нашими командами. Рівень «Динамо» дуже високий.

– Здалося, що команда на початку гри дуже хвилюється. Натомість, заспокоїлися вони тоді, коли пропустили...
– І перед «Металістом» теж хвилювалися. Наразі нема досвіду у багатьох гравців у матчах проти таких команд. Деякі взагалі перший раз грали проти «Динамо». У попередній грі 11 хвилин хлопці були стиснені, не впевнені, не могли розкритися. Це сьогодні теж було. Підсвідомо кожен розумів, що гол рахується за два, це морально тиснуло на команду. Але зрештою ми відчули, що можемо грати і показали це в другому таймі. Тішить, що можемо грати проти кращих команд, володіти м’ячем, атакувати через фланги, загострювати...

– З роздягалень гравці виходили дуже сумні. Що ви їм сказали?
– Сказав, щоб вони забули про результат. Бачив, що це їх тисне. Я сказав, щоб вони більше вірили в пас вперед, в перемогу. У другому таймі вони таки повірили, що ми здатні вирівняти рахунок. Мали моменти, але їх не використали. Я сказав, що як треба програти 0:3, то нехай буде 0:3, головне, щоб вони відчули свою впевненість.

– Голодюк сьогодні почав гру з лавки...
– Це таке рішення на матч. Олег складає важливу частину команди.

– Напрошувалася заміна Сергійчука на Пучковського, однак ви випустили Страшкевича. У чому була його перевага над Тарасом?
– Справа в тому, що «Динамо» сіло назад. Простору не було. Тому в такий момент нам треба був не Пучковський, який бере швидкістю, а хтось, хто зміг би «на короткому» створити загрозу у фазі атаки. Страшкевич в цьому компоненті має перевагу.

– Що з Костевичем?
– Потягнув «задню». Певно, не зможе поїхати до збірної. Дуже шкода...

– Сьогодні на події на полі ви реагували менш емоційно, аніж зазвичай.
– Може це на команді відобразилося? Не знаю. Хоча внутрішні емоції були – я кипів. Але не хотів перевантажувати команду, щоб комплексів у неї не було. Мотивація потрібна, але іноді вона може стати перепоною в діях команди.

– На вашу думку, цей матч дав «Карпатам» плюс чи мінус?
– Ми свідомі проти кого граємо. «Динамо» забиває по 3-4 голи в Європі. В чемпіонаті можуть по 7-8 голів накидати. Тому я не скажу, що це мінус. Тренер «Динамо» привітав нас після гри. Сказав, що дуже сподобалася гра, що у його команди не вдавалося зробити те, що було задумано. Тобто я гадав, що у них виходить створювати кількісну перевагу, а насправді – ні. Нам вдалося створити контрвірус проти їхніх заготовок. Це додає мотивації і змушує думати, що ми правильно рухаємося.

– «Динамо» сьогодні дуже обережно грало в обороні...
– Мабуть, це говорить про те, що команда нас поважає. Сьогодні грав би Ярмоленко, якби не отруївся. Ми грали проти кращих виконавців «Динамо». Програли в один м’яч – це не страшно. Є другий тайм. Ми ще живі. Хрест ставити на Кубку не ставимо. Будемо боротися

– Що ви скажете про форму Худоб’яка?
– Ігор важливий гравець для нашої команди, але пропустив три тижні. Зараз виходить на заміну, набирає форму. Буде конкурувати за місце в основному складі. Сьогодні він це довів.

– Сьогодні знову ворота захищав Мисак. Це говорить про те, що він основний воротар?
– В нас нема основного воротаря. Всі воротарі – основні. Кожен може скористатися своїм шансом. Таке наше рішення. Він непогано сьогодні зіграв, але я хочу всім дати шанс себе проявити. Мені всі гравці потрібні в побудові команди.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 2
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 08:22 2
Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина

Икер опубликовал пост в своем Twitter, мадридский клуб выбил «горожан» из ЛЧ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ukraine-ternopil
Игор ЙОВИЧЕВИЧ: «Мы еще живы, есть второй тайм»
ігор спасибі що живий