Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1676
0

Геннадий ОРБУ: «Металлисту нужно время наиграть состав»

Известный украинский тренер - о четвертьфинальных матчах Кубка Украины

Екс-керманич «Іллічівця» Геннадій Орбу оцінив шанси команд чвертьфінальних пєэдинків Кубка України.

«Ворскла» — «Олімпік». Не знаю, хто і з якою метою написав, що донеччани виставлять у Полтаві другий склад. Це питання лише в компетенції тренера, і лише він вирішує, кого випускати на поле. Тим більше, «Олімпіку» треба було реабілітуватися за прикру поразку в першому весняному турі від «Зорі», тож тренерський штаб кинув у бій майже всіх основних виконавців, які зуміли нав’язати серйозний бій супернику. Зрештою, підопічні Романа Санжара підтвердили, що не випадково перебувають на високому місці в українській першості і недарма претендують на потрапляння в «зону єврокубків». Звичайно, «Ворскла» на правах господаря може бути незадоволеною результатом, все-таки грали в рідних стінах при своїх уболівальниках, але, думаю, про недооцінку суперника не йдеться. Вважаю, полтавці зробили все від себе залежне для досягнення результату, з усіх сил старалися, але втілити своє бажання у забиті м’ячі не змогли. Хоча, думаю, обидві команди задоволені, що не пропустили, тож у повторному матчі нас очікує ще більш запекла боротьба. Мені навіть складно визначити, у кого більше шансів на прохід у наступний раунд.

«Зоря» — «Динамо». Не думав, що після першого тайму луганці зможуть оговтатися. Проте команда Юрія Вернидуба згуртувалася, показала характер і відіграла один м’яч. Якби трохи пощастило, «Зоря» могла і зрівняти рахунок. Але в даному випадку проявилися недоліки двораундового двобою і загалом проблеми українського чемпіонату, через що зменшилася кількість турів у прем’єр-лізі, але збільшилася кількість кубкових поєдинків. Я двома руками, щоби чвертьфінал складався з одного матчу, адже ця гра мала би значно серйознішу вагу, «чорно-білі» у кінці набагато сміливіше йшли би вперед, і не факт, що «Динамо» встояло би. А так, «Зоря» показала не надто високі швидкості, і в підсумку ускладнила собі життя в боротьбі за путівку у півфінал. З іншого боку, звичайно, луганцям ще й трохи пощастило, що Андрій Ярмоленко не використав свій шанс. В усякому разі сподіваюся, що підопічні Вернидуба не опустять руки у Києві і спробують схилити шальки терезів на свою користь, хоча зробити це буде дуже непросто.

«Металіст» — «Шахтар». Мірча Луческу після матчу закцентував увагу, що гра була порожня, без ентузіазму. Якщо поглянути на харків’ян, то команда дуже серйозно змінилася в порівнянні з осінньою частиною сезону. Склад, що діяв проти «Шахтаря», майже на 100 відсотків новий, залишилось лише кілька молодих хлопців. Усі решта тільки-но влилися в колектив, багато хто взагалі не проходив підготовку з командою, звідси й проблеми з фізичною готовністю, із взаєморозумінням на полі. «Металісту» потрібен час, аби награти оптимальний склад, розібратися з футболістами, які оголосили бойкот. Що стосується «гірників», то у Луческу під рукою 22-23 виконавці, які займалися на зборах і на яких він може розраховувати. Цього разу тренер дав можливість проявити себе великій групі футболістів, які не грали в чемпіонаті з «Ворсклою», і хлопці досягли потрібного результату. На мій погляд, повторний матч перетворився на формальність.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько Черноморец хотел получить за Салюка
Футбол | 28 марта 2024, 12:13 4
Стало известно, сколько Черноморец хотел получить за Салюка

Предложение «Хаммарбю» оказалось неинтересным одесскому клубу

Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024
Футбол | 28 марта 2024, 13:06 8
Хацкевич рассказал, стоит ли вызывать Ярмоленко на Евро-2024

Бывший главный тренер «Динамо» считает, что опыт Андрея всегда пригодится Украине

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.