Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 05 апреля 2017, 11:39
2504
0

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Ексцесів не буде ні на полі, ні за ним»

Футболіст «Динамо» поділився очікуваннями від матчу проти «Нафтовика-Укрнафти»

| Обновлено 05 апреля 2017, 11:39
2504
0
Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Ексцесів не буде ні на полі, ні за ним»
ФК Динамо. Андрей Ярмоленко

Вінгер столичних — про визнання від УПЛ, ставлення до статистики своїх виступів і гру в Охтирці.

— Андрію, Вас визнали найкращим гравцем 23 туру Ліги Парі-Матч…
— Якщо чесно, для мене важить одне — успіх команди. Тільки це значення: старатися, щоби «Динамо» вигравало.

— Другий гол «Олександрії» — 151-й для Вас у офіційній кар’єрі. В історії футболу України нараховується п’ять футболістів, які спромоглися забити 200 і більше м’ячів на найвищому рівні. Не хочете стати шостим?
— Зустрічав цю інформацію. Не скажу, що задумуюся про неї: ніколи не ставив собі завдань — провести дві сотні голів, три сотні… Вважаю так: поки є сили, здоров’я, треба виходити на поле й радувати себе, людей, тренерів і керівників.

— Іще про забиті м’ячі: у футболці «Динамо» на Вашому рахунку 122 точні влучення. Більше за Вас тільки в Олега Блохіна, Сергія Реброва, Максима Шацьких і Андрія Шевченка. Відстань до останнього — 14 «маленьких див»…
— Я неодноразово говорив, що з дитинства мріяв виступати саме за київську команду, тому мені приємно опинитися в такому почесному списку. Знову ж таки, поки зможу, не зупинятимуся на досягнутому.

— Від історичного контексту до сучасності: як почуваєтесь у рамках тактичної схеми 1+3+4+3?
— Схема цікава. Крім іншого, її позитив у тому, що вона робить нашу гру різноманітнішою. У сучасному футболі будь-яка команда, яка ставить перед собою серйозні завдання, має вміти використовувати мінімум дві моделі гри. Якщо ні — вона стає прогнозованою для суперника. І я би не сказав, що тактика з трьома центральними захисниками містить багато таких елементів, які стали для мене новими.

— В Олександрії Вашим партнером на флангах атаки був Денис Гармаш. Зовні склалося враження, що взаємодія з ним одразу налагодилась.
— Не сказав би, що для Дениса це амплуа занадто нове: він гравець середини поля, а, відповідно до моделі з трьома центральними захисниками, тренер попросив нас, крайніх форвардів, грати ближче до середини поля. Тобто там, де Гармаш давно виступає. З ним приємно взаємодіяти: він добре відкривається й сам вміє віддати вчасний пас.

— Сьогодні відбудеться перенесений поєдинок 1/4-ї Кубка України в Охтирці. З передматчевих заяв «Нафтовика-Укрнафти» можна зробити висновок, що для їхніх футболістів це — головна подія весни. Як і для міста, котре пам’ятає, що було в минулому…
— Розумію, про що йдеться… Вірю: ексцесів не буде ні на полі, ні за ним. Сьогодні у нашій країні й так не все добре, у багатьох людей біда, і це абсолютно зайве — додатково стравлювати когось через футбол. Ми, динамівці, просто хочемо вийти на поле, порадувати людей і, звісно, виграти. Бо розуміємо, що навряд чи доженемо «Шахтар» у чемпіонаті (але це не значить, що не будемо старатись у дев’яти турах!), тому докладемо всіх зусиль для виграшу Кубка. Неправильно буде, якщо такий клуб, як «Динамо», завершить сезон без трофеїв.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Блуждающая роль Бражко, проблема с флангами, лидерство Цыганкова и Судакова
Футбол | 27 марта 2024, 14:33 32
Блуждающая роль Бражко, проблема с флангами, лидерство Цыганкова и Судакова

Алексей Сливченко анализирует вчерашний успех сборной Украины в матче против Исландии (2:1)

Мудрик рассказал, какую установку дал Ребров в перерыве матча с Исландией
Футбол | 27 марта 2024, 18:14 1
Мудрик рассказал, какую установку дал Ребров в перерыве матча с Исландией

Михаил также признался, что уже устал от камбэков и хочет выигрывать более уверенно

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.