Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3794
1

Карпати – Верес. Анонс

Довгоочікуване «нове-старе» західне дербі

Карпати – Верес. Анонс
Евгений Кравс
У неділю, 10 вересня, «Карпати» прийматимуть сусідів з «Вересу». Востаннє в рамках чемпіонатів України клуб з Рівного виходив на поле стадіону «Україна» ще 15 серпня 1994 року, а цього разу їх налаштовуватиме на поєдинок з «левами» ще й вихованець львівського футболу Юрій Вірт.
 
Недільний поєдинок стане лише 7-м в історії зустрічей «Карпат» та «Вересу», а раніше «зелено-білі» перемагали лише один раз, ще 20 червня 1993 року – 2:1. Тоді за «Карпати» забивали голи відомі згодом гравці збірної України Кардаш та Гусін, а за «Верес» – Паляниця, який через декілька років стане одним з кращих нападників «Карпат» в чемпіонатах України. Саме Паляниця і забив єдиний переможний гол рівнян в попередньому матчі суперників у Львові. Цікаво, що «Карпати» не можуть забити гол у ворота «Вереса» впродовж 381-ї (!) хвилини. 
 
Підчас літнього міжсезоння в складі «Вереса» відбулися суттєві кадрові зміни. Залишили клуб екс-карпатівець Ільющенков, Білий (обоє – «Рух»), Козьбан («Мотор», Польща), Лухтанов («Олімпік»), Герасимець, Сікорський (обоє – «Миколаїв»), Коблюк (ФК «Львів»), екс-карпатівець Страшкевич («Полтава»), Орловський, Петько, Дмитренко, Барнор, Лебідь та Каваців. Натомість поповнили лави команди екс-карпатівці Федорчук («Динамо»), Кобін («Шахтар»), Бандура, екс-карпатівець Іщенко, Карасюк (усі – «Сталь»), екс-карпатівець Сергійчук, Гринь (обоє – «Олімпік»), Сімінін («Олександрія»), Адамюк («Дніпро»), брати-близнюки Пасічі (обоє – «Нафтовик») та Фастов («Інгулець-2»). До «Карпат» також приєднався черговий новачок – нападник Акулінін, який є вихованцем донецького футболу, і у Прем’єр-лізі наразі ще не дебютував.
 
На матч з «Карпатами» «червоно-чорні» вийдуть, маючи у Прем’єр-лізі клубну рекордну переможну гостьову серію з двох ігор. «Родзинкою» матчу є те, що головний тренер «Вересу» Юрій Вірт свого часу захищав ворота ФК «Львів», а його асистент Микола Лапко – виступав і за «Карпати». До речі, біля керма молодіжного та юніорського складів «Вересу» також перебувають львівські фахівці – Богдан Бандура (U-21) та Олег Колобич (U-19). «Верес» у зв’язку з реконструкцією місцевого стадіону «Авангард» з початку чемпіонату приймає суперників на «Арені-Львів», маючи при цьому потужну групу підтримки з Рівного. При цьому підопічні Юрія Вірта у трьох «львівських» матчах забили лише один гол.
 
Щодо статистичних даних навколо матчу, то «Карпати» можуть рекордний 200-й раз у чемпіонатах зіграти внічию. «Верес» з початку чемпіонату в гостях ще не програвав – в 4-х матчах по дві нічиї та перемоги. Цікаво, що при суддівстві Ярослава Козика з Мукачева «леви» ще жодного разу не перемагали у  чемпіонатах: в 11-ти матчах 6 нічиїх та 5 поразок, і мають нагоду перервати цей сумний серіал у грі з «Вересом». Для «червоно-чорних» це буде перший матч у Прем’єр-лізі при арбітру Козику.
 
Юрій НАЗАРКЕВИЧ
 
Ориентировочные составы:
 
«Карпаты»: Пидкивка, Лебеденко, Лобай, Кортеджано, Федецкий, Тиссоне, Голодюк, Ди Франко, Худобяк, Чачуа, Дебелко
 
«Верес»: Бандура, Симинин, Ищенко, Борзенко, Адамюк, Федорчук, Карасюк, Волошинович, Кобин, Степанюк, Сергийчук
 
Травмы: Ксенз  («Карпаты»)

10 сентября, воскресенье
«Карпаты»  «Верес»  
Львов. Стадион «Украина». 17.00
ТВ-трансляция на телеканале «УНИАН»
 Арбитр: Ярослав Козык (Мукачево)
 Прогноз Sport.ua – 0:0

 

Опрос

Голосов 29
С каким счетом завершится матч «Карпаты» – «Верес»?

Другой вариант

5 голосов 17.24 %

2:3

0 голосов 0.1 %

1:3

0 голосов 0.1 %

1:2

1 голос 3.45 %

0:3

2 голоса 6.9 %

0:2

2 голоса 6.9 %

0:1

2 голоса 6.9 %

3:3

0 голосов 0.1 %

3:2

1 голос 3.45 %

2:2

0 голосов 0.1 %

3:1

1 голос 3.45 %

2:1

4 голоса 13.79 %

1:1

4 голоса 13.79 %

3:0

0 голосов 0.1 %

2:0

2 голоса 6.9 %

1:0

5 голосов 17.24 %

0:0

0 голосов 0.1 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
knopkodav
Вересу тільки перемога, буде важко але впевнений що буде 0:1.