Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
3723
5

Історичний день для Яремчі

Огляд матчів першого попереднього етапу Кубка України

Історичний день для Яремчі

ДЕСНА - ЕНЕРГІЯ - 1:2 (0:1).
28 липня. 18.00. Чернігів. Стадіон ім. Гагаріна. 890 глядачів.
Судді: О.Драчов (Київська область), В.Куцев (Київ), М.Молочук (Кіцмань Чернівецька область).
Делегат ФФУ: С.Найденко (Суми).
Чернігів: Литвин, Гетьман, Єлисєєв, Донеціф, Блаватський (Орєхов, 88), Таран, Велів, Рева (Бєлкін,89), Гулордавіа, Титомир, Проценко (Волков, 46).
Спортивний директор: Ігор Хімич.
Нова Каховка: Холоша, Смирнов, Дитятьєв, Кирик, Батраченко, Гурин, Ленський, Кучеревський (Цой, 65), Манасян (Рижинко), Білоусов (Швей, 80), Фальковський.
Тренер: Сергій Шведов.
Голи: Рева (83) — Білоусов (38), Фальковський (51).
Попередження: Рева (73).

У цьому матчі вболівальники не побачили у складі господарів поля майже нікого з весняного складу «Десни», і загалом місцевих гравців. А сталося ось що. Футболісти роз'їхалися. І не тільки ті, для кого друга ліга, куди відправлено чернігівську команду, — явно не їхній рівень. Опинилися в інших регіонах і найпримітніші молоді виконавці, котрі, мабуть, ще подумали б, чи варто залишати рідну домівку, якби на той час, коли вони мусили вирішувати, було б уже відомо, що професіональний футбол у місті все-таки збережеться.

Тим часом створення СФК «Десна» збіглося із загостренням ситуації в «Росі», президент якої почав діяти за принципом: і сам не гам, і другому не дам. У результаті стало цілком ймовірним зняття команди з розіграшу. Це й зумовило появу в Чернігові футбольної діаспори з Київщини. Очолив її багаторічний головний тренер білоцерківців Ігор Хімич, котрий вигулькнув у «Десні» як спортивний директор. А поза-як після поразки в стартовому матчі сезону в Одесі від «Чорноморця-2» Віктор Догадайло та його помічник по тренерському штабу Віталій Левченко спакували валізи, то саме під орудою Хімича чернігівська команда провела кубкову гру проти дебютанта професіонального футболу — «Енергії» з Нової Каховки.

Із капітанською пов'язкою «Десну» вивів на поле 34-річний воротар Віктор Литвин, котрий повернувся в команду після дворічних виступів у змаганнях аматорів. Глядачі побачили ще одного чернігівця (Ігор Донець) і одного гравця з першолігівської «Десни»-2010 (Євген Єлисєєв). Разом із тим, у стартовому складі було четверо вчорашніх білоцерківців (Андрій Блавацький, Вадим Гетьман, Сергій Таран, Сергій Титомир). Інші футболісти прибули з Харкова, Бурштина...

Звісно, за тиждень-півтора того, що справді можна назвати командою, не зліпиш. І не дивно, що енергетики здобули в Чернігові свою першу перемогу на професіональному рівні. Вирішальним виявилося те, що гості постали більш-менш зіграним і, склалося враження, згуртованим колективом. Вони з самого початку не відсиджувалися в обороні, і це дало свої плоди. Перша половина гри наближалася до кінця, коли навісна передача у район воротарського майданчика чернігівців увінчалася тим, що одинадцятий номер каховців Євген Білоусов точним ударом головою спрямував м'яч у сітку. А на початку другої сорокап'ятихвилинки захисники «Десни» залишили без нагляду іншого Євгена — Фальковського, і той — теж із близької відстані — подвоїв рахунок.

Показово, що енергетики продовжували володіти ініціативою і після того, як суперник розмочив рахунок. Йшла 82-а хвилина, коли Сергій Рева впевнено замкнув прострільну передачу свого тезки Тарана. Однак навіть за «слизького» рахунку новоявлені деснянці не спромоглися заграти. І цілком справедливо, що до наступного етапу кубкової боротьби вийшли Каховці, які після фінального свистка бурхливо вітали один одного з цим успіхом.

Слід зазначити, що разом із міським головою Чернігова Олександром Соколовим на матчі був присутній президент ПФЛ Мелетій Бальчос. А вдень у них відбулася ділова розмова про реалії та перспективи розвитку професіонального футболу в Чернігові. Президент ПФЛ вже після гри поспілкувався і з місцевими спортивними журналістами.

КАРПАТИ - ВЕРЕС - 3:0 (1:0).
28 липня. 16.30. Яремча. Стадіон «Карпати». 1500 глядачів.
Судді: Є.Петраков, Є.Яковлєв (обидва — Київ), М.Миколюк (Хмельницький).
Делегат ФФУ: Р.Зань (Львів).
Яремча: Кудла, Коцабюк, Вовчак, Кавінський, Яневич, Белей, Р.Ципердюк, Веприк, I.Ципердюк (Ткачук, 62), Чопик (Українець, 72), Олійник (Шафарчук, 82). Запасні: Іванків, Литвин, Чабан, Ткачук, Українець, Шафарчук, Василів.
Тренер: Сергій Турянський.
Рівне: Пеценський, Котюк, Воротеляк, Жук (Дем'янчук, 67), Хлібович, Новосад, Єфімчук, Вознюк, Оксенюк, Нагорняк (Жилінський, 46), Любар. Запасні: Суходолов, Жилінський, Дем'янчук.
Голи: Белей (19), Олійник (53,78).
Попередження: Кавінський (33), Яневич (85) - Жук (10), Котюк (24), Воротеляк (40), Жилінський
Вилучення: Жилінський (85, друге попередження).

28 липня для міста Яремча став історичним днем. Місцева команда вперше грала у матчі Кубку України. Суперником яремчанців була команда другої ліги — «Верес». До слова, гості до останнього не знали, чи виїдуть на гру до Івано-Франківщини, адже переживають великі фінансові труднощі. Проте, рівненські футболісти все ж приїхали у Яремче...

Звичайно, що коли б хтось не знав складу «Карпат», то сказав би, що і такий послаблений «Верес» має здолати команду обласного рівня. Проте господарі поля зуміли довести, що беруть участь у Кубку України не просто так. Адже у складі «курортників» майже всі гравці мають досвід виступів у вищій та першій лігах чемпіонату України.

Перед початком матчу гравців та тренерів цікавило: чи зможе витримати поле місцевого стадіону «Карпати» таке велике навантаження, адже перед цим у місті йшли дощі. Проте працівники клубу зуміли привести поле до ладу. У складі господарів поля вийшли відразу кілька новачків, а саме — голкіпер Кудла, захисник Белей та нападник Олійник. Варто відзначити, що новачки відіграли дуже впевнено, запам'ятавшись голами та видовищною грою.

З початку матчу «Карпати» відразу захопили ініціативу, і це почало приносити свої результати, адже вже на 19-й хвилині гри новачок господарів Белей точно пробив головою після подачі з кутового Веприка. Відтак яремчанці не стали скидати обертів і продовжували наступ. Так, дуже активно діяли Іван Ципердюк і Чопик. Вони й могли довести рахунок до розгромного ще у першому таймі. А «Верес» намагався створити хоча б щось, проте гра в нього явно не клеїлась. За кілька хвилин до закінчення першого тайму півзахисник гостей прострілив у штрафний майданчик «Карпат», але так ніхто з них і не зумів замкнути цю передачу.

У другому таймі господарі збільшити свою перевагу. На 53-й хвилині матчу Іван Ципердюк вивів на побачення з голкіпером «Вереса» Олійника, і той зумів подвоїти рахунок. Та трибуни вимагали ще голів. Веприк, обігравши кількох гравців, намагався порадувати вболівальників, але трохи не пощастило йому, і «круглий» пролетів над воротами. Після цього наставник яремчанців замінив одного з найкращих гравців Івана Ципердюка на Ткачука, і той відразу ледь не забив, але виручив голкіпер. «Верес» так не хотів відбувати номер на полі, що зумів провести кілька небезпечних атак, проте впевнено діяв новобранець «Карпат» Кудла. Після сольного флангового проходу Чопика Олійник «смачно» пробивав, проте м'яч пролетів над поперечиною.

А матч потроху йшов до свого логічного завершення. Мабуть, уже ніхто не вірив, що «Верес» зуміє створити бодай щось небезпечне біля воріт господарів. А от «Карпати» зуміли забити ще. Спочатку дуже активний у другому таймі Олійник влучив у сітку, але арбітр зафіксував офсайд. А вже через кілька хвилин Українець, котрий вийшов на заміну, вивів свого партнера сам на сам, і Олійник оформив перший дубль у футболці нової команди.

Отож «Карпати» впевнено проходять до наступного раунду Кубку України, де зіграють проти МФК «Миколаїв».

ГІРНИК - ОЛКОМ - 1:1 (0:0). (6:7 — по пен).
28 липня. 18.00. Кривий Ріг. Стадіон «Жовтень». 200 глядачів.
Судді: В.Чернишов (Кременчук), Д.Попельницький, О.Кацман (обидва — Кіровоград).
Кривий Ріг: Гурин, Григорик, Павлов, І.Кучеренко, Голуб, Гвоздевич, Гончаренко, Грамм (Сичов, 68), Большунов (Бука, 101), Пашковський (Щербаков, 78), Коломієць.
Тренер: Геннадій Приходько.
Мелітополь: Середа, Козин, Масюткін, Бутаєв, Манаков (Ткачов, 106), Кирянов, Косяк, А.Галушкін, Тарануха, Мягков (Дворяненко, 84), Жадан (Галушкін, 118).
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Голи: Коломієць (62) — Кирянов (64).
Попередження: Кучеренко (51), Коломієць (61), Гончаренко (115) — Кирянов (49), Жадан (82), Бугайов (90).
Вилучення: Кирянов (65, друге попередження).

Віктор МУХА, Денис РУДНИЦЬКИЙ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 25
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде
Футбол | 25 апреля 2024, 00:13 7
Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде

Украинский вратарь хочет повышения зарплаты

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Бог
похоже, Десна скоро окончательно умрет...
KPOT1936
Каховка рулит!
Dumchik
І не Каховці, а НОВОКАХОВЧАНИ!
Football200
У Новій Каховці не "Енергетик",а "ЕНЕРГІЯ"