Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок Украины
|
4280
3

Кубок - домівка для аматорів

Огляд матчів 1/32 фіналу Кубка України

Кубок - домівка для аматорів
Кубок Украины

Матчі другого раунду національного Кубка принесли кілька результатів, які деякими оглядачами було охарактеризовано як сенсаційні. По-перше, аматорська команда «Карпати» з м. Яремча вийшла до наступного етапу турніру. По-друге, повилітало зі змагань кілька першолігових колективів.

Насправді ж, мінімальне ознайомлення з рівнем клубів, які виступають у наших першій і другій лігах, дає змогу зробити висновок, що ніякої сенсаційності в отих результатах немає. Аби переконатися в цьому, достатньо відвідати офіційні сайти згаданих ФК — приміром, веб-сторінка любительського клубу з Яремчі набагато краща, ніж у кіровоградської «Зірки».

І це, по суті, справжній парадокс: невже особи, які працюють у пресслужбах оцих ФК, не розуміють, у якому столітті вони живуть? Невже їм важко осягнути, що це — ганьба, коли другого дня після кубкового матчу на офіційній інтернет-сторінці професіонального клубу написано: «протокол і звіт про матч з'являться пізніше»? Саме таку фразу (або схожу) можна було бачити пообіді четверга на сайтах «Фенікса-Іллічівця», «Олкома», «Кременя» й інших...

Отож скоро нас очікує наступна стадія Кубка. Може, й там хлопці з Яремчі виб'ють когось із наших прем'єр-лігових повпредів — окремих із них також чекає «довга дорога в дюнах» до професіоналізму.

НАФТОВИК-УКРНАФТА - ФК ЛЬВІВ - 1:0 (0:0).
18 серпня. 19.00. Стадіон «Нафтовик». 2100 глядачів.
Судді: О.Іванов (Макіївка), А.Шамеха (Маріуполь), В.Александренко (Вінниця).
Делегат ФФУ: В.Шаленко (Харків).
Охтирка: Дейнеко, Котелюх, Зайчук, Юрченко, Карлов, Погорєлов, Покосенко (Бояринцев, 85), Деревльов, Вітер, Семенина (Саванчук, 35), Ліщук (Євсеєв, 72). Запасні: Втюрин, Каракевич, Коваль, Прокурор.
Тренер: Сергій Мизін.
Львів: Шевчук, Романюк, Ковальчук, Гальчук, Леонідов, Сангаре, Кондратюк (Чепурненько, 82), Кикоть, Старенький, Кандауров, Шептицький (Крамар, 72). Запасні: Мусієнко, Ільків, Кобець, Козак, Гребинюк.
Тренер: Олександр Рябоконь.
Гол: Вітер (90+2).
Попередження: Зайчук (74), Вітер (90+2) — Гальчук (8), Кандауров (50), Кикоть (68).

Жереб звів на цьому етапі Кубку, мабуть, найсильніших суперників. Адже обидві команди вже спробували смак елітного дивізіону українського футболу, і тому звітний поєдинок очікувався з підвищеним інтересом. Тим більше, що в день матчу хмари закрили сонце, подув прохолодний західний вітер, і грати довелося вже не в спеку.

Тренери охтирської команди після важкої гри в Олександрії дали змогу перепочити кільком гравцям «основи», і тому їх замінили резервісти. Львів'яни ж вийшли на поле в своєму звичному складі. Щоправда, на поле з перших хвилин матчу вийшли екс-нафтовик Андрій Кикоть та ще один колишній гравець охтирської команди Олег Шептицький, який вперше нинішнього сезону зіграв за «левів». Додатковим стимулом для підопічних Олександра Рябоконя була й присутність на матчі президента команди Юрія Кіндзерського.

Половина першого тайму минула в центрі поля, майже без небезпечних моментів біля обох воріт. Напівмомент господарі створили лише на 23-й хвилині матчу, коли після атаки лівим флангом Покосенко, отримавши передачу від Семенини, вивів на ударну позицію Деревльова. Але новачок «Нафтовика» ударом метрів з десяти влучив у оборонця гостей. За три хвилини вже сам Деревльов, після атаки тим же флангом, виконав навісну передачу, та Ліщук головою трохи не дотягнувся до м'яча. На 28-й хвилині львів'яни отримали право на перший кутовий у цьому матчі, та впевнено на виході зіграв голкіпер нафтовиків. За хвилину реальний шанс відкрити рахунок мали господарі. За два метри від лінії карного майданчика збили Семенину і до м'яча підійшов штатний виконавець «стандартів» Юрченко. Але м'яч після його удару пролетів вище воріт. Після цього нагоду відзначитися мали гості. Кандауров здорово пробив, з розвороту, з-за меж карного майданчика, і Дейнеко з верхнього кута воріт переправив м'яч на кутовий. Під кінець тайму, з виходом на поле Саванчука, охтирські футболісти ще більше активізувалися, провели кілька небезпечних атак, та на перерву пішли з нулями на табло.

Другу половину зустрічі городяни почали активніше, створивши кілька небезпечних моментів біля воріт господарів. Та на останньому рубежі надійно грав Дейнеко, якого львів'янам так і не вдалося «пробити». На 59-й хвилині, після штрафного, метрів з 25 після сильного удару Гальчука по центру воріт Євген тільки після повторного кидка фіксує м'яч.

Під кінець гри свіжішими були господарі. Наприкінці основного часу Саванчук добре пробив з-за меж карного майданчика, але м'яч пролетів у кількох сантиметрах від стійки воріт. А вже у компенсований арбітром час, коли гра досягла свого апогею і глядачі збиралися побачити овер-тайм, господарі все-таки добилися свого і здобули нелегку перемогу. Саванчук майже з центру поля віддав передачу на Євсеєва, той хорошим пасом вивів сам на сам з голкіпером Вітера. І хоча голкіпер відбив удар, проте м'яч потрапив знову до Дмитра, і той повторним ударом послав сферу в порожні ворота. Уболівальники, задоволені перемогою своєї команди, ще довго скандували: «Нафтовик», «Нафтовик»...

БАСТІОН - ФК ПОЛТАВА - 0:1 (0:0).
18 серпня. 17.00. Іллічівськ. Стадіон «Шкільний». 800 глядачів.
Судді: П.Чижевський, Є.Петраков, М.Кривоносов (усі — Київ).
Делегат ФФУ: С.Михайлов (Бердянськ).
Іллічівськ: Колядюк, Шеремет, Кувшинов (Лілик, 46), Трофім (Белмохтар, 71), Вол.Рудий, Лужанський, О.Данильченко, І.Бабич, В.Гайдаржи, М.Бондаренко, В.Данильченко (Краснянський, 46). Запасні: Чечельницький, Куянов, Комягін.
Тренер: Олександр Краснянський.
Полтава: Збарах, Нобіцький, Ємельянов, Ятленко, Кундель, Зеленевич (Марченко, 55), Батусов, Фатій (Григоренко, 63), Харченко, Безсалов, О.Бичков. Запасні: Скрипник, С.Бондаренко, Кобзєв, Поляниця.
Тренер: Анатолій Безсмертний.
Гол: Марченко (74).
На 58-й хвилині Кундель не реалізував пенальті.
Попередження: Кувшинов (31), Лілик (75) — Григоренко (78).

У цій грі зустрічалися команди, які минулого сезону вели боротьбу за вихід до першої ліги. Майже весь матч відбувався за ігрової ініціативи гостей. І це було помітно, оскільки господарі поля виставили резервний склад. При цьому в кожному з таймів зіграли представники тренерського складу — Володимир Данильченко і Олександр Краснянський. Проте голеві моменти виникали не часто. Так, у середині тайму Зеленевич вийшов сам на сам з Колядюком, але не зміг його переграти. Під завісу тайму після удару Харченка воротаря «Бастіону» врятувала поперечина. За хвилину Колядюк зреагував на удар Зеленевича з-під захисника.

На початку другого тайму найактивніший гравець у складі ФК «Полтава» Кундель заробив пенальті. Сам потерпілий вирішив пробити одинадцятиметровий удар. Але спроба виявилась невдалою — м'яч пролетів поруч із стійкою. За п'ятнадцять хвилин до кінця матчу Марченка вивели на побачення з Колядюком — і форвард полтавчан не схибив.

ЕНЕРГІЯ - ЄДНІСТЬ -  0:1 (0:0).
18 серпня. 17.30. Нова Каховка. Стадіон «Енергія». 4500 глядачів.
Судді: О.БІлокур (Донецьк), С.Толмачов (Маріуполь), В.Матяш (Донецьк).
Делегат ФФУ: С. Найденко (Суми).
Нова Каховка: Холоша, Смирнов, Швей, Крик (Дитятьєв, 69), Батраченко, Гурин (Турський, 78), Вад.Кучеревський, Ленський, Цой (Білоусов, 67), Манасян, Фальковський. Запасні: Касперович, Філіпов, Михайлов, Колесник.
Тренер: Сергій Шевцов.
Плиски: О.Шевченко, Заварін, Комар, Лемішевський, Синьогуб, Гринчак (В.Колесников, 69), Карпов, Прима, Ковальчук, Марущак (Рудавець, 57), Шарій. Запасні: Плюснов, М.Коесников, Олексієнко.
 Тренер: Вадим Лазаренко.
Гол: Ковальчук (55).
Попередження: Білоусов (86) — Лемішевський (45+1), Прима (58), Карпов (74), Синьогуб (85).

Гості з перших хвилин показали господарям, що налаштовані рішуче на перемогу. Вони з свистком арбітра повели атаки на ворота новокаховчан, але їхні активні дії зупинялися захисниками за межами штрафного.

Натиск футболістів «Єдності» тривав хвилин дванадцять. А потім господарі перехопили ініціативу, і стало вже спекотно біля воріт гостей. На 16-й хвилині Фальковський вийшов сам на сам з воротарем, але Шевченко сміливо кинувся у ноги і відвів загрозу. За хвилину Кучеревський опинився на зручній позиції і пробив під гострим кутом по воротах. І знову голкіпер «Єдності» якимось дивом однією рукою в падінні зупинив м'яч, а потім встиг ще відкинути його з лінії своїх воріт.

І гості до перерви могли відзначитися. На 30-й хвилині після сильного удару Шарія з-за меж штрафного майданчика, м'яч потрапив спочатку в поперечину, потім відлетів і вдарився у лінію воріт. І тільки після цього його схопив кіпер новокаховчан Холоша.

Після відпочинку футболісти «Єдності» повністю мали ігрову та територіальну перевагу. Яку втілили у гол на 55-й хвилині. Ковальчук, скориставшись чудовою передачею Шарія, пробив низом у ціль. Холоша був прикритий гравцями і не зміг своєчасно зреагувати на удар.

І у подальшому гості були свіжішими. А от у діях гравців лідера групи «А», новачка чемпіонату в другій лізі, відчувалася втома. Адже «Енергія» провела поспіль кілька тяжких ігор з хорошими командами — «Бастіоном», «Чорноморцем-2» і особливо минулої суботи з МФК «Миколаїв».

ОЛІМПІК - АРСЕНАЛ БЦ - 1:3 (0:1).
18 серпня. 17.00. Донецьк. Стадіон «Олімпік». 200 глядачів.
Судді: В.Романов (Дніпропетровськ), М.Чертоляс (Херсон), Д.Шаличев (Симферополь).
Делегат ФФУ: В.Лінке (Харків).
Донецьк: Махарадзе, Уланов, Драченко, Коншин, Лівіцький, Головченко, Богданов, Лебідь, Таран, Арефьєв, Хлань. На заміну виходили: Валяєв, Дорошенко, Піднебенной.
Тренер: Ігор Петров.
Біла Церква: Суслов, Бурлін, Кривошеєв, Малий, Гудзикевич, Алексанов, Коваленко, Кармаліта, Гордієнко, Товкацький, Швець. На заміну виходили: Мельниченко, Рибковський, Лиховидько.
Тренер: Ігор Артимович.
Голи: Таранов (59, пен.) — Гордієнко (26), Кривошеєв (64), Швець (89).
Попередження: Уланов (23), Головченко (63), Лівіцький (71).

Господарі своїм складом дали зрозуміти, що Кубок для них не є пріоритетним турніром і виставили на поле майже резервний склад. Наприклад, місце у воротах посів Заур Махарадзе, який вперше зіграв на дорослому професіональному рівні (хлопець тільки цього літа закінчив навчання в ДЮСШ). Натомість гості виставили основу, і результат цього протистояння було не важко спрогнозувати.

ГІРНИК-СПОРТ – БУКОВИНА - 2:1 (0:0, 1:0).
18 серпня. 18.00. Комсомольськ. СК «Юність». 500 глядачів.
Судді: О.Павлюк (Київ), І.Гарлач, І.Кувік (обидва — Ужгород).
Делегат ФФУ: В. Головко (Дніпропетровськ).
Комсомольськ: Бахметьєв, Голядинець (Зубко, 90+1), Слива, Кондрашов, Полтавець, Ткаченко, Папірович, Грохоцький (Дегтяр, 46, Котов, 90+1), Ємельянов, Малюк, Мазур.
Тренер: Сергій Мурадян.
Чернівці: Преснаков, Климус, Басов, Циколія, Іванов, Дорош, Пислар (Коробкін, 46), Сантрапинських (Маковійчук, 92), Донець, Рудченко, Степанков (Гунчак, 63). Запасні: Чурилов, Керчу, Блажко.
Тренер: Вадим Заяць.
Голи: Малюк (62), Слива (104) — Гунчак (72).
Попередження: Малюк (36), Мазур (98), Слива (105+1), Бахметьєв (119) — Іванов (103), Коробкін (105+1).
Вилучення: Малюк (105+1, друге попередження) — Іванов (105+1, друге попередження).

Чернівчани начебто вирішили взяти господарів голими руками (у запасі залишилися їхній капітан Владислав Коробкін і віце-капітан Руслан Гунчак, а натомість тренер уперше випустив у основі воротаря Сергія Преснакова та Вадима Пислара, який останнім часом грав у «Буковині-2»). І зазнали кари! У додатковий час Слива влучним ударом вибив команду першої ліги із Кубка України.

ОЛКОМ - СТАЛЬ А - 1:2 (0:1).
18 серпня. 17.00. Мелітополь. Стадіон «Спартак». 1500 глядачів.
Судді: К.Труханов (Харків), Е.Курцеба (Одеса), І.Сидорук (Сумська обл.).
Делегат ФФУ: В.Борис (Севастополь).
Мелітополь: Середа, Козін, Масюткін, Бугайов, Манаков, Яковенко, Косяк (Кир'янов, 36), Жадан, Мягков, А-й Галушин (Ткачов, 82), Холодков (Тарануха, 54). Запасні: А-м Галушин, Пелих, Бородай.
Тренер: Дмитро Кара-Мустафа.
Алчевськ: Ситало, Назаренко, Кондратюк, Чеботаєв, Одинцов, Гавриш (Мироненко, 52), Сикорський (Колесниченко, 46), Гордя, Окана-Стазі, Локтіонов (Шевченко, 63). Запасні: Тельнов, Палагнюк, Налигач, Янченко.
Тренер: Анатолий Волобуєв.
Голи: Жадан (57) — Гордя (4). Назаренко (49).
Попередження: А-й Галушин (58), Ткачов (87), Кир'янов (90) — Назаренко (71), Мироненко (87).

Уже на четвертій хвилині Гордя після індивідуального проходу по центру завдав точного удару у верхній кут — 0:1. У кінцівці тайму хороший шанс зрівняти рахунок був у господарів, але надійно зіграв Ситало, що вчасно кинувся під удар. У дебюті другої половини зустрічі після подачі Окани зі штрафного на далеку стійку рахунок подвоїв Назаренко — 0:2. Тут же Мироненко міг зробити рахунок розгромним, але, втікши буквально з центра поля, пробив повз ворота. Гол престижу в складі «Олкома» вдався вихованцеві «Сталі» Жадану, який у підкаті відібрав м'яч і пробив у дальній кут — 1:2. Такий рахунок залишав господарям надію на вихід в наступний етап Кубка, але алчевці контролювали ситуацію, спокійно довівши зустріч до логічної перемоги.

ГЕЛІОС - КРИМТЕПЛИЦЯ - 0:1 (0:0).
18 серпня. Харків. Стадіон «Геліос-Арена». 300 глядачів.
Судді: С. Берізка (Київ), В.Пилипенко (Фастів), І.Куценко (Бровари).
Делегат ФФУ: Р.Дадов (Донецьк).
Харків: Зарубін, Лобойко, Даудов, Демченко (Гаді, 74), Тарасенко, Буличов, Платонов, Шегда, Борзенко, Соломаха (Назарук, 55), Акименко (Фоменко, 84). Запасні: Качоренко, Радіонов, Сумцов, Бєлов.
Тренер: Сергій Кандауров.
Молодіжне: Вокальчук, Візавер, Єрмоленко (Симончук, 59), Діабі (Голоперов, 66), Зубко, Саранчуков, Трухін, Новотрясов (Абляметов, 71), Бойко, Малюк, Бідний. Запасні: Бандура, Д. Антонюк, Романенко, А. Антонюк.
Тренер: Олександр Севидов.
Гол: Голоперов (89, пен.).
Попередження: Голоперов (90+1).
На 41-й хвилині Даудов не реалізував пенальті.

«Геліос», на правах господаря поля, почав зустріч активніше. Харків'яни володіли територіальною перевагою, але ігровою навряд чи. До небезпечних моментів біля воріт «Кримтеплиці» справа не доходила. Кримчани нав'язали суперникові боротьбу, а самі шукали удачі в контратаках. Пробивали по воротах за першої зручної нагоди. Правда, точними удари Діабі, Зубка і Новотрясова не вийшли. Передачі півзахисників кримчан шукали попереду івуарійця. Але оборона «сонячних» діяла грамотно — раз по раз Сулейман опинявся в офсайді.

Найгостріший момент у першій частині зустрічі стався на 41-й хвилині. Віталій Візавер зіграв рукою в штрафній. Арбітр Сергій Берізка вказав на «точку». Врятував команду Сергій Вокальчук. Він зумів відбити пенальті у виконанні Даудова.

Другий тайм хоч і вийшов веселішим, але гострими атаками теж не ряснів. На 64-й хвилині Сулейман Діабі заробив вільний. Після розіграшу непоганий момент мав Ігор Зубко, але пробив вище воріт. На 76-й хвилині хорошу передачу Дмитра Трухіна з флангу замикав Голоперов, що вийшов на заміну, але пробив неточно. Кінцівку зустрічі активніше провели харків'яни. Спочатку Даудов зробив пас п'ятою на Акименка. Той обвів Бойка, але вдарив точно в руки воротареві. Потім метрів з 20-ти бив Тарасенко. Вокальчука не збентежив навіть рикошет, і з ударом голкіпер «Кримтеплиці» впорався.

Загалом, гра плавно йшла до додаткового часу, коли арбітр знову призначив одинадцятиметровий. І знову за гру рукою було покарано захисника. Тільки тепер не кримчан, а харків'ян. Владислав Голоперов свій шанс втрачати не став. Потужно пробивши в ліву від себе «дев'ятку», він приніс «тепличникам» перемогу і вихід в 1/16 фіналу Кубка!

ДИНАМО Хм – ЧОРНОМОРЕЦЬ - 0:1 (0:1).
18 серпня. 18.00. Хмельницький. Стадіон «Поділля». 4500 глядачів.
Судді: М.Митровський, І. Староста (обидва — Ужгород), Б.Бучинський (Тернопіль).
Делегат ФФУ: Р.Гамаль (Чернівці).
Хмельницький: Козіброда, Осокін, Шляховий, Черемисін, Лазар, Малицький, Шимко, Безвещук (Антонов, 87), Дехтярук (Бортник, 57), Колесников (Муравський, 75), Лепетун. Запасні: Стадник, Слободян, Беринда, Мавров.
Тренер: Віктор Муравський.
Одеса: Ширяєв, Гришко, Буряк, Владов, Бобко, Мельник, Челебадзе (Де Матос, 63), Дорош, Слинкін, Гавриленко, Тащи (Балабанов, 76). Запасні: Ганєв, Бабенцов, Колода, Саливон, Сердюченко.
Тренер: Ігор Наконечний.
Гол: Челебадзе (4).
Попередження: Шимко (18), Малицький (77) — Слинкін (20), Мельник (39).

ЗАКАРПАТТЯ - ТИТАН -2:3 (0:1).
18 серпня. 17.45. Ужгород. Стадіон «Авангард». 500 глядачів.
Судді: О.Бондар, В.Папірович (обидва — Хмельницький), В.Лазєєв (Одеса).
Делегат ФФУ: О.Лазенко (Чернівці).
Ужгород: Надь, Лень, Бойко, Хауші, Заставний, Малиш, Лисицин, Згура (Свиридов, 53), Нойок (Вайда, 46), Алексєєв (Невуче, 57), Целих. Запасні: Славік, Гибалюк, Артюх, Комарницький.
Тренер: Ігор Гамула
Армянськ: Кошелєв, Світличний, Момонтенко (Климентовський, 67), Крюков, Столярчук, Субочєв, Мацак, Волга (Радіонов, 61), Довжик, Візьонок (Шарко, 31), Яровенко. Запасні: Старущенко, Камерцель, Маслов, Мартишов. Тренер: Микола Федоренко.
Голи: Хауші (67, пен.), Невуче (75) — Волга (7), Довжик (52), Радіонов (90).
Попередження: Заставний (73), Невуче (88) — Довжик (30), Світличний (34), Столярчук (49), Мацак (83).

Микола Федоренко: «Кубкові матчі зовсім не схожі на поєдинки чемпіонату. Саме тому футболісти вийшли на поле, немов на вирішальну зустріч. Усі розуміли, що сьогоднішній двобій може стати для нас останнім. Тому на полі мої підопічні віддали усі свої сили. Зрештою, це принесло бажаний результат, і я радію, що вдалося переграти досвідчений колектив Ігоря Гамули».

Ігор Гамула: «Прикро програвати матч, у якому 90 хвилин володієш ініціативою. Відверто зізнаюся — був упевнений в перемозі над армянцями, особливо після того, як наша команда встановила паритет. Та не склалося. У підсумку суперник використовує чи не єдині свої небезпечні епізоди, а цього сповна вистачило для переходу у наступний раунд турніру. Ще з більшою прикрістю констатую «дитячі» помилки наших захисників. Однак варто зазначити, що у сьогоднішньому матчі дав змогу зіграти гравцям, котрі рідше виходять на поле. Зрештою, у грі декотрих футболістів довелося розчаруватися і, мабуть, комусь із них серйозно доведеться задуматися про свою подальшу футбольну долю. Зокрема, мова про Сергія Алексєєва та Олександра Згуру. А щодо характера ужгородського «Закарпаття», то кардинально іншу гру у виконанні нашої команди вболівальники побачать у матчі 6-го туру першої ліги. У суботу в зустрічі з «Титаном» покажемо гостям своє справжнє «я».

ПРИКАРПАТТЯ - ЕНЕРГЕТИК- 1:0 (1:0).
18 серпня. 18.30. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух». 2500 глядачів.
Судді: А.Жабченко, С.Ковальських, Ю.Волков (усі — Симферополь).
Делегат ФФУ: М.Біць (Львів).
Івано-Франківськ: Новак, Плехтяк (Деркач, 56), Боровков, Бут, Ковалюк, Барчук, Шкред, Стоцький (Зелді), Іванишин, Микуляк (Батальський 77), Герасименко.
Тренер: Сергій Пташник.
Бурштин: Іллющенков, Срібний, Слука, Лазорик, Януш (Долотко, 28), Данищук, Єнілєєв (Гребінський, 67), Веретко, Жеребцов, Афанасьєв (Міліщук 60), Мельник.
Тренер: Микола Пристай.
Гол: Микуляк (39).
На 10-й хвилині Микуляк не реалізував пенальті.
Попередження: Микуляк (53), Стоцький (58), Деркач (62), Барчук (71), Зелді (73) — Данищук (20), Афанасьєв (56), Гребінський (82), Лазорик (86).
Вилучення: Деркач (80) — Веретко (50).

Після перемоги над «Прикарпаттям» у матчі чемпіонату тренери «Енергетика» вирішили дати змогу проявити себе гравцям, які не потрапляють до основи. Таким чином вони ще раз нагадали, що їхня команда розглядає цей турнір як другорядний. Але навіть другий склад бурштинців дав бій «Прикарпаттю». Господарі змушені були реабілітуватися перед своїми вболівальниками, і вже на десятій хвилині їм випала перша змога відзначитись. Суддя після боротьби в штрафному «Енергетика» без роздумів призначив пенальті. Бити пішов Микуляк, але його удар у лівий кут відбив Іллющенков. «Енергетики», окрилені таким розвитком подій, могли одразу ж вийти вперед, але спочатку Данищук пробив над поперечиною, а потім удар Афанасьєва зі штрафного в блискучому стрибку відбив Новак.

Згодом івано-франківська команда перехопила ініціативу аж після 30-ї хвилини. Пристрілку по воротах почав непоганим ударом Іванишин, а на 36-й хвилині вже Шкред гарматним ударом переправляв м'яч у кут воріт. На щастя для гостей, воротар «Енергетика» в стрибку перевів цей удар на кутовий.

Стандарт у виконанні «Прикарпаття» вийшов результативним. Микуляк після пасу з кількох метрів розстріляв ворота, реабілітувавшись за незабитий пенальті. На останніх хвилинах зрівняти рахунок міг Афанасьєв після удару штрафного, але йому знову не поталанило.

Другий тайм, на жаль, не потішив змістовною грою та голами. Одні не хотіли, інші не могли, а гра почала переростати в грубість, що вилилося у вилучення.

ДНІСТЕР - ПФК ОЛЕКСАНДРІЯ - 0:4 (0:0).
18 серпня. 17.30. Стадіон «Дністер». 550 глядачів.
Судді: А.Кузьмин (Миколаїв), Ю.Карпяк (Львів), Н.Рачинська (Київ).
Делегат ФФУ: А.Кескюла (Павлоград).
Овідіополь: Паламарчук, Вишталюк (Поспєлов, 62), Білозор, С.Галюза, Лещук (Р.Зубков, 46), Продан (М.Булганін, 55), Хромих, Д.Пархоменко, К.Пархоменко, Кошка, Степанишин. Запасні: Лавренцов, Гаврилюк, Немчанінов.
Тренер: Андрій Пархоменко.
Олександрія: Овсієнко, Мельник (Фурта, 78), Довгий, Кременчуцький, Запорожан, Шупик, Гітченко, Сидоренко, Грицук (Іващенко, 57), Бідловський, Кабанов (Грибанов, 67). Запасні: Паньків, Маринчук, Боровський, Колесник.
Тренер: Володимир Шаран.
Голи: Кабанов (52), Іващенко (77), Фурта (86), Грибанов (89).
Попередження: Білозор (40), Поспєлов (76).

Андрій Пархоменко: «Що коментувати, коли твоя команда програє з рахунком 0:4, при цьому поступаючись у другому таймі. Зрозуміло, що на Кубок великих планів не було, і ми мали змогу надати шанс молодим хлопцям, а також відпочинок Валентину Полтавцю й Олександру Лавренцову, відновитися Станіславу Лобану.
Претензії — до всіх, але найбільші — до оборони: як до флангових гравців, так і до центру. Зауважень по грі немає лише до Сергія Білозора, Дмитра Пархоменка й до самовіддачі Олега Кошки. До решти гравців дуже багато претензій, передусім до їхньої самовіддачі. Усі голи суперника були забиті нападниками після банальних передач з флангів. У нас дуже помилявся воротар».

Андрій Купцов: «Ми прагнули підійти до матчу в оптимальному стані, давши деяким футболістам змогу відпочити, а тим, хто менше був задіяний в іграх першості, — вийти на поле. Гра показала, що вони перебувають у нормальному стані. Хлопці отримали ігрову практику, і такий хід, можливо, був несподіваним для суперника. Ми задоволені результатом і грою як окремих футболістів, так і всієї команди загалом».

КАРПАТИ - МФК МИКОЛАЇВ- 1:0 (1:0).
18 серпня. 17.00. Яремче. Стадіон «Карпати». 1500 глядачів.
Судді: Ю.Суряк, Я.Біць, Р.Пузановский (всі — Львів).
Делегат ФФУ: І.Калита (Чернівці).
Яремче: Кудла, Вовчак, Яневич, Коцаб'юк, Кавінський, Белей (Василів, 82), Р.Ципердюк, Ткачук (Чопик, 57), Веприк, І.Ципердюк, Олійник (Українець, 90). Запасні: Іванків, Литвин, Чабан, Шафарчук.
Тренер: Сергій Турянський.
Миколаїв: Карпов, Войцеховський, Лук'янов, Бербат (Білоус, 46), Маткевич, Іванов (Гончаренко, 46), Гостєв, Кузнецов, Білий, Скороход (Моря, 87), Родевич. Запасні: Шилов, Чаус. Волков.
Тренер: Руслан Забранський.
Гол: Кавінський (23).
На 71-й хвилині Маткевич не реалізував пенальті.

Так пишеться історія! Саме так казали вболівальники після матчу, адже всі очікують, що у наступному раунді приїде до нас у гості команда прем'єр-ліги. Проте це буде відомо за кілька днів, а поки що кілька слів про гру.

Миколаївці прибули на матч з новим головним тренером, проте не у надто доброму настрої, адже останній матч вони програли у Новій Каховці з рахунком 0:1. «Карпати» ж, навпаки, вийшли до фіналу Кубка області, що їм додавало позитиву перед матчем. На стадіон прийшло також чимало вболівальників, котрі палко підтримували свою команду.

У перші хвилини гри команди не летіли стрімголов уперед, а навпаки, впевнено контролювали м'яч на своїх половинах поля. Та поступово аматорська команда з Яремчого перехопила ініціативу, внаслідок чого й було забито єдиний у матчі гол, автором якого став Василь Кавінський.

Після перерви гра відбувалася у взаємних атаках, але до небезпечних ситуацій справа доходила не часто. У складі МФК «Миколаїв» активно діяв Білоус, що вийшов на заміну. На 71-й хвилині його прорив ліворуч у штрафну площу було зупинено з порушенням правил. Пенальті пробив Маткевич — голкіпер парирував удар, а захисник вибив м'яч чимдалі в поле.

Надалі обидві сторони, попри зусилля, так і не змогли змінити рахунок. На 76-й хвилині під удар Родевича кинувся захисник. Через хвилину гравець «Карпат» вибив м'яч з лінії воріт після удару Білого. А на 84-й хвилині в аналогічній ситуації Коцаб'юк врятував свою команду, відбивши удар.

ШАХТАР Св - НИВА В - 3:2 (2:1).
18 серпня. 17.00. Свердловськ. Стадіон ім.Горюшкіна. 2500 глядачів.
Судді: А.Кутаков (Бровари), А.Скрипка (Кіровоград), В.Федан (Олександрія).
Делегат ФФУ: А.Котов (Донецьк).
Свердловськ: Старцев, Андреєв, Сірий, Діордиця, Минка, Коновалов, Данаєв (Реуцький, 46), Кошелєв (Морєв, 76), Ольхович, Пономар, Помазанов (Тиєчко, 88).
Тренер: Валерій Бермудес.
Вінниця: Гайдаржи, Найко, Прохоров, Гергелюк, Воронін, Герасимець, Лук'янець (Козьбан, 55), Климов, Веретинський (Бовтрук, 46), Кушка, Качур (Кругляк, 67).
Тренер: Олег Федорчук.
Голи: Данаєв (7), Пономар (21), Ольхович (67, пен.) — Климов (45+1), Герасимець (75, пен.).
Попередження: Минка (43), Помазанов (45), Кошелєв (53) — Воронін (66).

КРЕМІНЬ - НИВА Т - 3:0 (0:0).
18 серпня. 17.00. Кременчук. Стадіон «Політехнік». 2000 глядачів.
Судді: І.Маковей (Жмеринка), П.Касанов (Вінниця), В.Новоха-тній (Київ).
Делегат ФФУ: В.Денисюк (Фастів).
Кременчук: Олійник, Проненко, Чорномор, Дичко (Нікітін, 56), Шаповал, Степанчук, Тининик, Бородін (Місяйло, 46), Собко, Борш (Лещенко, 75), Зайко.
Тренер: Юрій Чумак.
Тернопіль: Андрієшин, Грінченко, Орлов, Городецький, Кормило, Остренко, Лафазан (Семкін, 79), Ковальов, Довбиш, Пришнівський (Панасюк, 62; Тригуба, 84), Розман.
Тренер: Сергій Шиманський.
Голи: Борш (58), Степанчук (80, 84).
Попередження: Місяйло (60), Зайко (78) — Грінченко (63), Кормило (65), Остренко (72). І
Вилучення: Місяйло (90+2, друге попередження) — Остренко (90+2, друге попередження).

ФЕНІКС-ІЛЛІЧІВЕЦЬ – ЗІРКА - 4:3 (1:2).
18 серпня. 17.00. Калініно. Стадіон «Юність». 300 глядачів.
Судді: В.Бондар, О.Луценко (обидва — Харків), Є.Данильченко (Луганськ).
Делегат ФФУ: К.Оганесян (Луганськ).
Калініно: Литовченко, Рябко (Шибко, 64), Луценко, Артеменко, Павелько, Гай, Морозов (Цимбал, 76), Ачкурін, Шевчук, Леонов (Панченко, 87), Бобух.
Тренер: Анатолій Беляй.
Кіровоград: Коледа, Шматоваленко, Пінчук, Стоян, Смалько (Ситник, 67), Городов, Ткачук, Погребняк, Давидов (Атаєв, 46), Галенко, Кочура (Грищенко, 74).
Тренер: Олександр Дериберін.
Голи: Ачкурін (33, 59), Леонов (57), Гай (89) — Кочура (7, пен.), Давидов (15), Галенко (85).
Попередження: Гай (90+1) — Грищенко (77).

СТАЛЬ Дз - СКАЛА - 1:0 (0:0).
18 серпня. 17.00. Дніпродзержинськ. Стадіон «Металург». 500 глядачів.
Судді: Я.Песоцький (Суми), О.Кацман, Н.Алексахіна (обоє — Кіровоград).
Делегат ФФУ: П.Брюхов (Кременчук).
Дніпродзержинськ: Карабін, Волошин, Лешко, Ломко, Обревко, Патула, Малиночка, Гаранян (Васильєв, 65), Апришко (Куянов, 46), Суспіцин, Савченко (Шутов, 73). Запасні: Полуляхов, Полуницький, Пономар, Данильченко. Тренер: Сергій Задорожний.
Моршин: Шпук, Рустамов, Сухоцький, Сиващенко, Чорноморець, Білий (Ширай, 68), Лобцов, Бутрак (Антонів, 68), Гончарук, Єрмаченко, Коропецький. Запасні: Левицький, Лавринок, Василів, Мазур, Копистинський.
Тренер: Іван Бубіс.
Гол: Куянов (51).
Попередження: Коропецький (39).

Володимир БАНЯС, Валерій ЧЕРНЕЦЬ, Сергій ЧАЙКА, Олександр КРУПІЦА, Артем ЦИГАНЕНКО, Юлія СТЕЦЬКІВ, Артур ВАЛЕРКО, Ярослав БАЦАЛА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
asonassa1983
Олександрія вперед!
ЦЮРАК
ЯРЕМЧЕ СУПЕР!!!!!!
tsvyatt
Жаль Буко)